İletişim için: +90 (212) 213 52 50

Bireysel Emeklilik Sisteminde Yeni Düzenleme

04.11.2019 tarihli ve 30938 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlanmıştır. Yayımlanan programa göre Bireysel Emeklilikte gençlere sağlanan devlet katkısı artacak; evlilik, sağlık ve eğitim nedeniyle sistemden çıkmadan nakit çekme imkanı gelecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve Cumhurbaşkanınca onaylanan programda, dünya ekonomisindeki gelişmelere ve temel göstergelere yer verilmesinin yanı sıra ekonomik gelişmeler, büyüme, istihdam ve yatırımlar konusunda 2020 yılı hedefleri de sıralandı. 403 sayfadan oluşan ve çok çeşitli başlıklarda amaç ve planların paylaşıldığı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, bireysel emeklilikte otomatik katılım tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüşecek.

Sistemine girenlere sağlanan devlet destekleri yaşa göre değişecek ve evlilik, sağlık, eğitim nedeniyle sistemden çıkmadan nakit çekme imkanı gelecek. Bireysel emeklilikte gençlere sağlanan devlet katkısının da artması öngörülmüş durumda.